VGL Racing eindelijk gespaard van de pechduivel


Persbericht

VGL Racing heeft gisteren eindelijk het Belcar 3 podium kunnen betreden na afloopvan de belangrijkste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship, de 24 Hours of Zolder. “We zijn eindelijk gespaard gebleven van de pechduivel en die negende plaats algemeen en derde plaats in Belcar 3 is daarvan een mooi gevolg.”

“Dat het geen gemakkelijk opdracht zou gaan worden was al langer duidelijk. Sinds de start van het seizoen is het opboksen tegen het GT4 geweld in onze klasse. De wagens zijn duidelijk heel wat sneller maar in een 24 uurs wedstrijd kan er van alles gebeuren en dat is ook gebleken.”

“Voor deze etmaal race zijn we resoluut voor zekerheid gegaan.” “Terug naar onze oude setup en uitlaatcollector, een grondige voorbereiding en voldoende testen zodat er geen onverwachte verassingen uit de bus konden komen.

De testkilometers die we in aanloop van de wedstrijd hebben afgelegd leverden ons zeer nuttige informatie op en waren voor ook onze nieuwe 4de pilote, Kata Bozo, de perfecte gelegenheid om ervaring op te doen.”

“De zware exit in de grindbak samen met 6 andere wagens, een stop and go penalty van 10 seconden en een gebroken aandrijfas hebben ons niet kunnen tegenhouden.

Het schitterende werk van onze piloten en het voltallige team achter de schermen heeft eindelijk weten op te leveren. Nu enkele dagen rust en dan alles klaarmaken voor de volgende race in Spa” .