VGL Racing gaat de strijd aan met een vernieuwde equipe


Persbericht

Binnen goed anderhalve maand schiet het nieuwe Belcar Endurance kampioenschap uit zijn startblokken en zullen we VGL Racing opnieuw aan de start zien verschijnen.

De vertrouwde Saker RapX heeft de afgelopen winter onder de motorkap een aantal evoluties ondergaan waar we aan het oppervlak weinig van zullen merken. Wat wel zal opvallen, zijn de nieuwe gezichten die “Blowing Britney” dit seizoen de sporen zullen geven.

“Een (bijna) volledig nieuwe equipe aan het stuur van onze wagen hebben we nog niet meegemaakt, maar we zijn er helemaal klaar voor”.

De eerste nieuwe naam is niemand minder dan Joël Uylenbroeck. Een veelzijdig piloot die naast verscheidene overwinningen, waaronder de 24 Hours of Zolder, ook al kampioenschapstitels op zijn naam mocht schrijven binnen BGDC en Belcar. “De overstap naar de Saker RapX van VGLRacing is een eerste stap naar een hoger niveau. Doordat de wagen door de reglementswijzigingen in Belcar 5 zal uitkomen ipv Belcar 3 gaan we voluit voor de klassewinst in het kampioenschap.”

Naast Joël zullen we Kata Bozo opnieuw zien verschijnen. De Hongaarse Ladies Trophy winnares kwam vorig jaar al aan de start in de etmaal race in Zolder met de Antwerpse bolide en nadat ze daar de smaak te pakken kreeg verscheen ze opnieuw aan de start in het finale weekend. In 2019 zullen we haar het volledige seizoen aan de start zien verschijnen met de Saker maar werkt ze ook diverse VW FunCup wedstrijden af met de FunCup van het team.

Ook de derde naam is geen onbekende, Alex Cascatău. De Roemeen wil net zoals Joël Uylenbroeck de overstap maken van BMW naar de Saker RapX. Hij zal eerst eind april nog een test -en trainingssessie afwerken. Daarover later meer.

Drie piloten die duidelijke ambities hebben voor het nieuwe seizoen en dat kan het team alleen maar toejuichen. “Vorig jaar hebben we een heel zuiver en mooi seizoen afgewerkt, zeker onze 9de plaats algemeen tijdens de 24 Hours of Zolder was het hoogtepunt maar verder hebben we geen rol van betekenis kunnen spelen door de overmacht van de GT4 bolides. Door de reglementswijziging komen wij nu uit in een andere klasse waardoor we opnieuw met gelijke wapens ten strijde kunnen trekken.”